Tema lunii Martie:
Întrebări despre organe și sisteme
- Întrebări și Răspunsuri despre Amigdale
- Întrebări și Răspunsuri despre Apendice
Apendicele poate fi văzut ca un „săculeț” sau o „gară de tranzit” pentru surplusul de toxine, ajutând la depozitarea temporară a acestora. În condiții normale, toxinele sunt eliminate natural, pe măsură ce corpul poate, însă când există un exces constant, apendicele se poate bloca, inflama și afecta organele din apropiere.
- Întrebări și Răspunsuri despre Epifiză
- Întrebări și Răspunsuri despre Ganglioni Limfatici
Cunoscând locația stagnării limfatice, poți lua măsuri pentru a ajuta la deblocarea limfei și la prevenirea acumulării toxice. Acest lucru aduce liniște mentală și elimină frica ce produce încordări și tensiuni musculare, permițând corpului să se vindece, prin eliminări direcționate eficient.
- Întrebări și Răspunsuri despre Intestinul Gros
- Întrebări și Răspunsuri despre Plămâni
Deși plămânul stâng este mai mic, ambii plămâni îndeplinesc aceleași funcții esențiale, însă capacitatea lor variază ușor din cauza dimensiunilor diferite.
Infarctul pulmonar apare când un vas de sânge din plămâni este blocat, ceea ce duce la necroză tisulară în acea zonă. Este cauzat de cheaguri de sânge, embolii sau spasme vasculare și poate fi prevenit printr-un stil de viață sănătos.
- Întrebări și Răspunsuri despre Rinichi
Rinichii și sistemul limfatic funcționează optim în repaus, deoarece activitatea generală a corpului este minimă, permițându-le să se concentreze pe eliminarea reziduurilor. Pe timpul zilei, funcția lor este de neutralizare rapidă a perioadelor de acidoză intensă (la stres emotional, alergare fizică, expunere la medii toxice etc).
- Întrebări și Răspunsuri despre Splină
Splina și stomacul ajută la menținerea unui echilibru termic intern, care împiedică variații mari ale temperaturii corporale în urma consumului de alimente reci sau calde. Rolul splinei este cel de încălzire a fluidelor și alimentelor prea reci, iar cel al stomacului, de echilibrare a extremelor de temperature.
Întrebări despre afecțiuni
- Întrebări și Răspunsuri despre Diabet
- Întrebări și Răspunsuri despre Tiroida Autoimună
Organismul nu își distruge complet tiroida, ci doar celulele afectate de acidoză. Este un mecanism de protecție prin care organismul elimină celulele slăbite pentru a preveni degenerarea malignă. Este sacrificată o parte, pentru a menține în viață întregul.
- Întrebări și Răspunsuri despre Ulcer
- Întrebări și Răspunsuri despre Alunițe
Alunițele sunt un rezultat al acumulării de toxine în organism. Starea pancreasului este influențată de dieta bogată în toxine, care afectează și pielea, ducând la apariția alunițelor. Dar cele mai multe dintre alunite, pete și semne de pe piele indică încărcarea ficatului și splinei, nu doar a pancreasului. Organele digestive colaborează în funcția lor de neutralizare a toxinelor și eliminare / sau depozitare a lor. Tot ce ajunge pe piele nu poate fi eliminat prin căile principale (intestine sau rinichi).
Întrebări despre procese
- Întrebări și Răspunsuri despre Digestia la Bebeluși
Regurgitarea indică faptul că alimentele nu sunt potrivite pentru bebeluș. Deși unii pediatri consideră regurgitările normale, ele semnalează un dezechilibru care poate afecta sănătatea copilului pe termen lung.
Depinde de gradul de informare al părinților. Laptele de migdale poate fi o alternativă, dar trebuie să fie introdus treptat, cu atenție la nevoile copilului. Și observate semnele de discomfort cât de devreme posibil. Sunt multe alte variante posibile, la ora actuală putând fi identificată o variantă pentru orice copil sensibil.
- Întrebări și Răspunsuri despre Legătura între Circulația Limfatică și Sânge
- Întrebări și Răspunsuri despre Reziduurile din Sânge
- Întrebări și Răspunsuri despre Stagnare Limfatică
În cazuri grave, când limfa nu poate circula normal, toxinele se pot reîntoarce în lichidul interstițial sau chiar în sânge, ducând la acidoză severă și potențial la complicații majore.
Întrebări curioase și conexiuni surprinzătoare
Papionul poate fi văzut ca o încercare inconștientă de a „proteja” sau „stimula” zona tiroidei și paratiroidelor, glande situate în zona gâtului. Strângerea papionului în jurul gâtului ar putea avea un efect simbolic de „focusare” a energiei asupra acestor glande, ceea ce ar ajuta la echilibrarea și protejarea lor. În societățiile în care oamenii nu puteau să rostească ceea ce simțeau, papionul îi ajuta să-și mențină emoțiile în control și să se restrângă la comunicarea politicoasă, pentru menținerea relațiilor.
Cravata este așezată în dreptul timusului, o glandă esențială pentru imunitate și stima de sine. Forma și poziționarea cravatei ar putea simboliza o „armură” pentru protecția centrului emoțional și al personalității. De asemenea, cravata este asociată cu statutul și puterea, ceea ce reflectă legătura dintre timus și încrederea în sine. Bărbații au nevoie să-și amintească de statutul personal, atunci când poartă cravată, mângâind-o de multe ori involuntar, sau aranjând-o în jurul gâtului, în felul acesta, menținând conexiunea cu corpul și încrederea că acesta este acolo și rezistă.
Există vreo explicație pentru gestul de a sta cu mâinile în șolduri? Cum ne echilibrează acest gest?
Gestul de a sta cu mâinile în șolduri este asociat cu încrederea și dominanța, având și un efect fizic asupra echilibrului corpului. Poziționarea mâinilor în dreptul șoldurilor ajută la stabilizarea fluxului energetic între partea superioară și inferioară a corpului, echilibrând centrii de energie localizați în zona pelvisului.
Semnul crucii practicat în tradiția ortodoxă începe de la epifiză (frunte), coboară către timus sau plexul solar și apoi „leagă” suprarenalele. Acest gest poate fi considerat un mijloc de echilibrare a glandelor endocrine și a fluxului energetic din corp, influențând direct starea fizică și emoțională a persoanei.